Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ρυζόγαλο

Ένα γρήγορο, νόστιμο και παραδοσιακό γλύκισμα, που θα χαρίσει στο σπίτι σας μυρωδιά μια άλλης εποχής!
ρυζόγαλο

Υλικά:
  •  1 κούπα ρύζι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κουταλιές κορν- φλάουρ
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε το ρύζι με 1 1/2 κούπα νερό και λίγο αλάτι.
  2. Σε ένα άλλο σκεύος, ανακατεύουμε το κορν φλαουρ με τη ζάχαρη και μια κούπα γάλα. Τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο γάλα.
  3. Όλα μαζί τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι που βράζει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. 
  4. Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα ή την ανακατεύουμε για να πάει παντού και όχι μόνο στην επιφάνεια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο.
* Στο βήμα 2, προαιρετικά αν θέλετε το ζεσταίνετε λίγο χώρια, για πιο γρήγορη διαδικασία. Εγώ το αφήνω κρύο.
** Θέλει συνεχώς ανακάτεμα, γιατί κολλάει πολύ εύκολα στην κατσόραλα.

ρυζόγαλο
ρυζόγαλο
ρυζόγαλο
ρυζόγαλο
ρυζόγαλο

Η ποσότητα στις φωτογραφίες είναι η μισή δόση. Δίνει 5 μέτρια μπολάκια.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου