Ένα γρήγορο, νόστιμο και παραδοσιακό γλύκισμα, που θα χαρίσει στο σπίτι σας μυρωδιά μια άλλης εποχής!
![ζάχαρη, κορν φλάουρ, λίγο γάλα ρυζόγαλο](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8w8a3blituqzxuRkrWroKrU1Bj3Se1S9uqE_TmlurveQpJHzVHE0n3_e1aXKFDivMUlAsvV_YawB6F2oM7u8txRDQMQIj1iGyCwSon7zJM5rlKXPqc-DE61BFtRNDc9RN1LqxYU_DhnE/s200/DSCF5549.JPG)
![τα βάζουμε όλα μαζί να βράσουν ρυζόγαλο](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhB3djYuBnBA-dehd6ZHCbReQxSVuB6-NBbI0T2-kXRba8kXary2qqvu1gDOqI3Rg8YawiJ-6GvTWRCDX8vhkAxUmQ69mQALrIhpe3mW81kBvYrH_9FexTNwpttWTpT_YzzAZyM0f9QXt0/s200/DSCF5551.JPG)
Υλικά:
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το ρύζι με 1 1/2 κούπα νερό και λίγο αλάτι.
- Σε ένα άλλο σκεύος, ανακατεύουμε το κορν φλαουρ με τη ζάχαρη και μια κούπα γάλα. Τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο γάλα.
- Όλα μαζί τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι που βράζει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει.
- Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα ή την ανακατεύουμε για να πάει παντού και όχι μόνο στην επιφάνεια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο.
* Στο βήμα 2, προαιρετικά αν θέλετε το ζεσταίνετε λίγο χώρια, για πιο γρήγορη διαδικασία. Εγώ το αφήνω κρύο.
** Θέλει συνεχώς ανακάτεμα, γιατί κολλάει πολύ εύκολα στην κατσόραλα.
Η ποσότητα στις φωτογραφίες είναι η μισή δόση. Δίνει 5 μέτρια μπολάκια.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου