Δεν είναι ένα γλυκό από μόνη της, αλλά ένα ενδοιάμεσο βήμα, ένα συνοδευτικό ή καλύτερα η "κόλλα" σε πολλά γλυκά.
Ιδανική για τούρτες, για γλυκά με φρούτα και μπισκότο, μιλφέιγ και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε να συνοδεύει μια πεντανόστιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Υλικά:
Ιδανική για τούρτες, για γλυκά με φρούτα και μπισκότο, μιλφέιγ και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε να συνοδεύει μια πεντανόστιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Υλικά:
- 3 1/2 κούπες γάλα
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 6 κουταλιές αλεύρι
- 6 κουταλιές κορν-φλάουρ
- 3 κρόκους αυγών
- 2 1/2 κουταλιές βούτυρο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί.
- Ενώ είναι στο μάτι, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι και το κορν-φλάουρ και τα ρίχνουμε και αυτά μαζί στο γάλα.
- Συνεχίζουμε με καλό ανακάτεμα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μάτι, για να μην σβολιάσει η κρέμα και να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
- Τέλος, ρίχνουμε τους κρόκους και το βούτυρο και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
- Έτοιμη η κρέμα μας!
* Φωτογραφίες την επόμενη φορά που θα την κάνω!! Η κρέμα γίνεται πολύ γρήγορα και θέλει συνεχώς ανακάτεμα, οπότε πού χέρια για φωτογραφίες..!!
Δοκιμάστε την και στείλτε μας τις δικές σας ιδέες για συνδυασμούς!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου