Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Κρέπες

Κρέπα.. γλυκιά ή αλμυρή;; 

Όπως και να την προτιμάς αυτή η συνταγή, μας δίνει ζύμη για όλα τα γούστα! Αγαπημένες κρέπες λοιπόν..


Ζύμη για περίπου 20 νόστιμες κρέπες


Υλικά:
  • 3 αβγά
  • 2 κούπες γάλα
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και σιγά-σιγά το αλεύρι.
  3. Συνεχίζουμε με το νερό, βούτυρο και το αλάτι.
  4. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι (αντικολλητικό κατά προτίμηση) και βάζουμε λίγο βούτυρο μέχρι να καεί.
  5. Ρίχνουμε στο τηγάνι μια μικρή ποσότητα ζύμης (περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ) και προσπαθούμε να το απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια με κυκλικές κινήσεις του τηγανιού.
  6. Μετά από 2-3 λεπτά, γυρνάμε την κρέπα από την ανάποδη πλευρά και αφήνουμε να ψηθεί και από εκει για 2 λεπτά.
  7. Έτοιμη για γέμισμα με ότι υλικά θέλουμε!

κρέπες, κρεπες,κρέπες, κρεπες,

κρέπες, κρεπες,κρέπες, κρεπες,

κρέπες, κρεπες,κρέπες, κρεπες,

κρέπες, κρεπες,κρέπες, κρεπες,

κρέπες, κρεπες,


Tips:
Ιδέες για γέμισμα:
...μερέντα- ψιλοκομμένα φρούτα- τριμμένοι ξηροί καρποί- παγωτό- σιρόπι- 
...κασέρι- αλλαντικά- κοτόπουλο- καλαμπόκι- τηγανιτές πατάτες- μαρούλι- ντομάτα- 
...και ότι μπορεί να φανταστεί το πεινασμένο στομάχι μας!! 


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου