Κρέπα.. γλυκιά ή αλμυρή;;
Όπως και να την προτιμάς αυτή η συνταγή, μας δίνει ζύμη για όλα τα γούστα! Αγαπημένες κρέπες λοιπόν..
Ζύμη για περίπου 20 νόστιμες κρέπες
Υλικά:
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά.
- Προσθέτουμε το γάλα και σιγά-σιγά το αλεύρι.
- Συνεχίζουμε με το νερό, βούτυρο και το αλάτι.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι (αντικολλητικό κατά προτίμηση) και βάζουμε λίγο βούτυρο μέχρι να καεί.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι μια μικρή ποσότητα ζύμης (περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ) και προσπαθούμε να το απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια με κυκλικές κινήσεις του τηγανιού.
- Μετά από 2-3 λεπτά, γυρνάμε την κρέπα από την ανάποδη πλευρά και αφήνουμε να ψηθεί και από εκει για 2 λεπτά.
- Έτοιμη για γέμισμα με ότι υλικά θέλουμε!
Tips:
Ιδέες για γέμισμα:
...μερέντα- ψιλοκομμένα φρούτα- τριμμένοι ξηροί καρποί- παγωτό- σιρόπι-
...κασέρι- αλλαντικά- κοτόπουλο- καλαμπόκι- τηγανιτές πατάτες- μαρούλι- ντομάτα-
...και ότι μπορεί να φανταστεί το πεινασμένο στομάχι μας!!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου