Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Πατάτες γιαχνί

Νόστιμο, παραδοσιακό και νηστίσιμο φαγητό.

Μυρίζει χειμώνας!

Υλικά:
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 πατάτες
  • 2 καρότα
  • σάλτσα
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • μαυροπίπερο
  • ρίγανη
Εκτέλεση:
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει λίγο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
  3. Ρίχνουμε από πάνω νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε μέχρι να βράσει, ανακατεύοντας συχνά, γιατί οι πατάτες κολλάνε πολύ εύκολα στον πάτο της κατσαρόλας.
  4. Προσθέτουμε τη σάλτσα, το μαϊντανό και τα μπαχαρικά μας, χαμηλώνουμε το μάτι στη μισή θερμκρασία από πριν μέχρι να δούμε ότι μαλάκωσαν οι πατάτες.
Έτοιμο για σερβίρισμα! Ιδανικό ταίρι στο τραπέζι αποτελούν το τυρί, οι ελιές και ωμό κρεμμύδι (είτε ξερό είτε φρέσκο).. Ένα τσιπουράκι και στην υγεία μας!! 


φαγητό: πατάτες γιαχνίφαγητό: πατάτες γιαχνί 


φαγητό: πατάτες γιαχνίφαγητό: πατάτες γιαχνί 

φαγητό: πατάτες γιαχνί φαγητό: πατάτες γιαχνί 


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου