Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τηγανιτές μελιτζάνες

Σε ποιόν δεν αρέσουν τα τηγανιτά; Μελιτζάνες, πιπεριές, πατάτες; μιαμ μιαμ...


Σε αντίθεση με την προηγούμενη συνταγή που ήταν πιο πολύ χειμωνιάτικη (πατάτες γιαχνί), αυτή εδώ είναι άκρως καλοκαιρινή και μου φέρνει αρώματα από φρεσκοκομμένα ζαρζαβατικά του μπαξέ! 

Τηγανιτές μελιτζάνες λοιπόν... πολύ εύκολο και γρήγορο συνοδευτικό!

Υλικά:
  • μελιτζάνες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε πολύ καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε (συνήθως κατά μήκος σε λωρίδες ή ροδέλες)
  2. Τις βάζουμε σε ένα τάπερ και γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν τελείως. Τις αφήνουμε για 5-10 λεπτά (για να φύγει η πικρή γεύση).
  3. Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Όταν έχει κάψει, στραγγίζουμε και σκουπίζουμε με μια πετσέτα τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Γυρνάμε πλευρά μετά από λίγο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο μεριές. 
  4. Τις βγάζουμε από το τηγάνι σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και οι μελιτζάνες μας είναι έτοιμες.
* Δοκιμάστε τες μαζί με τζατζίκι. Ταιριάζουν πάρα πολύ!!


τηγανιτές μελιτζάνες- μελιτζάνεςτηγανιτές μελιτζάνες- μελιτζάνες

τηγανιτές μελιτζάνες- μελιτζάνεςτηγανιτές μελιτζάνες- μελιτζάνες


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου