Γεμιστές πιπεριές και ντομάτες γιαλαντζί
Γιαλαντζί... μια λέξη από την Πόλη, που σημαίνει "ψεύτικο". Στην περίπτωσή μας, σημαίνει χωρίς κιμά, μόνο με ρύζι. Ένα φαγητό που μυρίζει καλοκαίρι!
Υλικά για 10-12 γεμιστά:
- ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ψιλοκομμένη ντομάτα
- λίγη σάλτσα
- 1 κούπα ρύζι
- μαϊντανό
- άνιθο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- δυόσμο
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και αδειάζουμε τα πιπέρια και τις ντομάτες, κόβωντας ένα καπάκι από το πάνω μέρος. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα αλατίζουμε εσωτερικά.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε μαζί με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να μαραθούν για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα (μπορεί να είναι το εσωτερικό από τις ντομάτες που αδειάσαμε για γέμισμα) και τη σάλτσα.
- Βάζουμε το ρύζι και προσθέτουμε λίγο νερό.
- Τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό, άνιθο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δυόσμο.
- Τα αφήνουμε 10 λεπτά να πάρουν μια βράση, σβήνουμε και κατεβάζουμε από το μάτι.
- Γεμίζουμε τα πιπέρια και τις ντομάτες, προσθέτουμε στο ταψί νερό και λίγο λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου (εξαρτάται και από τον φούρνο πάντα). Ελέγχουμε κάθε τόσο μην τελειώσει το νερό.
Tips
*Και τα κολοκυθάκια γίνονται νόστιμα γεμιστά.
** Μπορούμε να βάλουμε στο ταψί και λίγες πατάτες ανάμεσα στα γεμιστά. Ταιριάζουν και παίρνουν πολύ ωραία γεύση από τα υπόλοιπα λαχανικά.
Καλή επιυτχία και καλή όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου